Over Irodion

Grieks restaurant Irodion

“Eigenlijk is Irodion de oudste van onze kinderen”, lachen Takis en Elli Raptis.” Maar gelukkig kwamen er ook nog drie echte en met z’n allen vormen we een heel gelukkig gezin.” Kijk, veel knusser en gemotiveerder moet het niet worden natuurlijk.

Op 2 januari 1992 opende Grieks restaurant Irodion haar deuren. Tot die tijd was het een garage geweest van ‘Putje’ Bruijns. Met 350 zitplaatsen mag je het gerust het grootste Griekse restaurant van de Benelux noemen.

Al in 1984 kwam Takis ( de roepnaam voor Dimitrios) naar Nederland. “Toen begon het in Griekenland al moeilijk te worden”, zegt hij daarover. “Ik was de oudste van ons grote gezin en moest hier geld gaan verdienen. In het begin was dat wel moeilijk, maar het werk in het restaurant in Roosendaal gaf veel afleiding en toen we enkele jaren later in Oosterhout konden beginnen was de heimwee ver over. Een keer per jaar ga ik nog naar Griekenland.”

Gyros staat nummer 1 op de hitlijst, gevolgd door tzatziki, calamaris en mosselen. Inmiddels is er ook een soort Grieks tapasmenu; lekker proeven van allerlei lekkernijen. “Sommige mensen komen hier drie keer of vaker per week eten, daar ben ik ongelofelijk trots op. Uiteindelijk doe je het daar allemaal voor, wil je dat de mensen het zo leuk hebben dat ze terug komen. En dat danken we mede aan ons personeel natuurlijk. Zowel in de keuken als in de bediening. Zonder hen ben je niks.”

 

Griekse Wijn Winkel

Altijd wel eens echte Griekse producten willen proeven zoals dranken en Griekse delicatessen of de mooiste beelden uit de geschiedenis in uw eigen tuin zien staan? Dat kan! Bij Irodion Oosterhout is een winkeltje dat alleen maar Griekse producten heeft. Klik hier: www.klasikodeco.nl

Allergieën

Raadpleeg bij allergieën ons bedienend en/of keukenpersoneel, zo houden wij hier rekening met tijdens de bereiding van uw gerechten. Met behulp van onze medewerkers en onze glutenvrije menukaart (Ouliaki dieet) kunt u genieten van heerlijke glutenvrije gerechten. Bij ons zijn veel producten suikervrij, ook bieden wij suikervrij ijs voor bij de desserts.

De complete allergenen informatie kunt u hier bekijken.

Ga verder

Rolstoel toegankelijk

Grieks restaurant Irodion is rolstoel toegankelijk. Irodion vraagt u beleefd om bij de reservering aan te geven of er iemand rolstoelgebonden is. Wij zorgen ervoor dat er een prettige tafel voor u klaar staat.

Voorzieningen bij Irodion – toegankelijk voor invaliden/gehandicapten:

  • Rolstoeltoilet
  • Openbare mindervaliden parkeerplaats
  • Drempelvrije entrees
  • 100 % drempelvrij terras
  • 65 % van de restaurantplaatsen binnen is drempelvrij
  • Voor overige; mobiele helling beschikbaar
  • Voldoende ruimte voor ( parkeren van) scootmobielen.

Zalen

Irodion, heeft geen aparte zalen voor partijen. Wél kunnen uw gasten in één of meer van de vier aparte of gekoppelde delen van ons restaurant plaatsnemen. U zit dan gezellig en toch privé, onder elkaar, zonder afgesloten te zijn. Mobiele planten en ornamenten zijn onze scheidingswanden. Een van de vier segmenten van ons restaurant is bijvoorbeeld de binnentuin met zitjes, bar en dansvloer ~ 80 zitplaatsen ~. Een ander segment is de Togenkamer met 100 zitplaatsen; gekoppeld zijn deze twee delen goed voor zo’n 150 zitplaatsen met vrije dansvloer en podium.

In twee van de vier restaurantjes-in ons restaurant kan zelfs één royale tafel tot vijftig personen worden opgebouwd. Bij de keuze voor een Irodion buffet, adviseren we veelal tafels van elk acht personen. Vanzelfsprekend is de door u besproken ruimte alleen voor UW gasten.